Espresso-Tamper

En lite dramatisk ulykke på arbeidsplassen hvor Tamperen (ikke “kaffestempel” som jeg mener det åpenbart burde hett) datt i gulvet og knakk, førte til et morsomt lite prosjekt. En tamper er en tung dings man bruker for å stampe kvernede kaffebønner kompakt, før varmt vann sildrer igjennom og danner, i mange tilfeller, helt nydelig kaffe!

Et godt prosjekt starter gjerne ved at det forårsaker et annet. Skaftet på tamperen måtte dreies, så da bygde jeg en ganske hjemmelaget tredreiebenk for småprosjekter som dette. Ganske enkelt en slagdrill og en planke som kan låses i to stålrør for å gi variabel bredde på det man skal dreie. Tredreing er en fryktelig støvete affære, men ordentlig kvasse dreiejern gjør det hele bedre (noe jeg ikke hadde. Latskap).

Jeg borte hull i bunnen av skaftet og lagde gjenger i treet som samsvarte med dimensjonen til skruen i selve tamper-jernet. Etter noen runder pussepapir med synkende grovhet og en god kladeis med lakk, limte jeg det hele sammen med tokomponent epoxylim.