Gulvstol

Hvem andre har ofte tenkt: Jeg skulle ønske jeg kunne sitte på gulvet, men samtidig også i en stol? Ingen hender i været?
Nokså uvanlig i Norge, noe jeg baserer på ansiktsuttrykkene til dem jeg har vist prosjektet, men ikke så uvanlig i asiatiske land. Ideen er enkel: en ryggstøtte på gulvet, og en rumpe som ikke sovner.

Del 1: Arbeidet gikk kjapt og greit, da designet var nokså enkelt. En plate med frest nedsenkning for sitteputen, og to rundstokker som holder en ryggstøtte. Naboene kunne se og høre en blå mann med sagspon i håret, hvor han stod ute i felleshagen og skapte gule støvskyer. Jeg limte det hele sammen og sydde putetrekket. Selve puten ble kuttet ut av en gammel skummadrass.

Kjempefornøyd! Har jo sydd og greier også! Når jeg så satt meg ned i stolen for første gang knakk den.

DEL 2: Dette prosjektet inneholder en liten lærepenge om sammenlimte treplater og retningen i treet. Stolen knakk på tvers i setet når jeg lente meg bakover. Jeg limte de to delene sammen, freste spor til strekkplater i metall på undersiden, festet avstivende stenger av metall på hver side, og festet lister av metall under puten! Metall. Nå holdt det, og jeg var knekkeferdig.

Noen skisser fra prosessen. Tegningen var utgangspunktene og viste ulike måter å gjøre det på. Materialene jeg hadde til rådighet fikk bestemme utfallet.