Seng i taket

Ny leilighet, lang ønskeliste, liten plass! Madammen og jeg startet planleggingen av hvordan vi ville ha det, når vi endelig skulle overta krypinnet vi hadde kjøpt. Gjesterommet var den største utfordringen. Skulle det ha gjesteseng og per definisjon stå ubrukt når ingen gjester var der? Eller skulle vi bruke det som kontor? Hobbyrom, atelier, garderobe, gang, legorom, eller musikkstudio… Mye er utelukket når en svær myk firkant på 120x90cm står i veien. “Men hva med en seng i taket?” spurte mor. Godt spørsmål og god løsning!

Rett etter kjøp var vi på besøk og tok mål av rommet. Fordi jeg er arkitekt og jeg fort kribler i byggefingrene, begynte jeg å modellere forskjellige varianter med utgangspunkt i IKEA-produkter. Tanken var å sett av plass til garderobeskap ved døren, som en forlengelse av yttergangen, og generell oppbevaring var viktig. Samtidig ville en stor pult gjøre det mulig å jobbe, spille musikk og bygge lego (nei, vi har ingen barn…).

Vi landet på denne løsningen! 3D modell side om side med ferdig resultat gjør alt betongstøvet jeg fremdeles har i lungene verdt det! Vi sitter igjen med et rom som vi kan bruke hver dag til alt mulig forskjellig. Et gjesterom kan brukes til så mangt, men bare om man legger til rette for det! Sengen er en NEIDEN fra IKEA som jeg har kuttet bein og hodegavl av. I taket har jeg festen doble trinser, en for hvert sengehjørne, med ekspansjonsbolter i betonghimlingen. I sengerammen er det enkle trinser. Sengen heises ned for hånd og har en fot som felles ned fra undersiden. Sengen står med tre hjørner på pulten og det siste støttes av foten.

5 gjester har bodd her (ikke samtidig), og alle kan fremdeles gå. Vi har heller ikke fått sengen i hodet. Kors på halsen, ti kniver i hjertet, og hjelm på hodet! Fra hobbyrom til gjesterom med 140cm seng på én, to, tre. Fire, fem, seks, syv…